Водія полтавської маршрутки зобовʼязали сплатити 17 000 грн штрафу за порушення карантину

14 грудня 2020 0
Ольга Семенко
Апеляційний суд не задовольнив скаргу полтавського водія, якого оштрафували за порушення карантинних обмежень під час перевезення пасажирів громадським транспортом.

17 000 грн штрафу має сплатити водій полтавської маршрутки, який порушив карантинні вимоги під час роботи. Відповідну постанову виніс Ленінський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, 28 вересня 2020 року близько 15:55 на вул. Небесної Сотні, 94 водій керував маршруткою, що перевозила пасажирів міським маршрутом №62 Вакуленці – Центр – Половки – Автовокзал – Вакуленці. При цьому в салоні перебували 24 пасажири, тоді як кількість місць для сидіння становила 21 разом із місцем водія.

Своїми діями чоловік порушив Постанову Кабінету міністрів України "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". Його дії кваліфікували за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Водій подав апеляційну скаргу, але Полтавський апеляційний суд її не задовольнив та залишив постанову без змін. Вона вже набрала законної сили та оскарженню не підлягає.