На вулиці Європейській пішоходи бояться потрапити під колеса автівок

14 вересня 2021 0
На вулиці Європейській пішоходи нарікають на водіїв, які проїжджають червоний сигнал світлофора нібито пішохідною частиною. Через це люди бояться потрапити під колеса автівок.





На вулиці Європейській пішоходи бояться потрапити під колеса автівок. Люди нарікають на те, що водії об'їжджають червоний сигнал світлофора та заїжджають на пішохідну частину.

"Тут не можна пройти пішоходам, тут якщо застряли, то не пройдеш. Ні з дітьми, ні старому, ні малому, ні кривому, ні сліпому. Тут ходити взагалі не можна", – сказала полтавка Любов Бондаревська.

"Їздять як божевільні. Якби повільно, як ось люди, а вони так летять, що жах. Я тут їду в магазин і не знаю в яку сторону тікати. Особливо зранку та в обід", – розповіла полтавка Надія Садова.

"Буває, що не пропускають пішоходів, а інколи сигналять. Я б сказала, що тут небезпечно зовсім", – відповіла полтавка Антоніна Болотнікова.

"В мене немає зору і я боюсь сам тут ходити. Якщо мене не пропустять, то зіб'ють мене, бо машин інколи я не бачу", – сказав полтавець Василь Іванович.

Водії визнають цю ділянку пішохідною, однак вважають, що по іншому тут проїхати ніяк.

"Нарікають ті люди, які не мають власних автівок і їм завжди щось заважає. Це проїзна частина і пішоходом ми не заважаємо", – вважає водійка.

"Я вважаю, що це пішохідна частина, територія яка прилягає до магазину. Але так збігатися, що приїжджають сюди вантажівки", – сказав водій.

"Взагалі пішохідна зона ось, за парканом. Але це теж можна назвати пішохідною зоною. Тут розвантажують товар просто", – розповів водій.

На цій ділянці є зона для паркування, тому автівки сюди й заїжджають. А для того, щоб не наражати пішоходів на небезпеку, обабіч дороги облаштований тротуар з огородженням, кажуть у патрульній поліції.

"Це належати до проїзної частини й водії нічого не порушують, якщо вони рухаються через ці паркомісця. Якщо водій виїздить на тротуар, де рухаються пішоходи, то це вже є порушенням і можна телефонувати на лінію 102", – наголосила речниця патрульної поліції Полтавщини Наталія Костильова.

Місцеві вважають, що водії об'їжджають цією ділянкою через затори, які утворюються на центральній дорозі. Але 17 вересня кількість автівок може стати ще більшою. Бо вулицю Патріарха Мстислава мають перекрити до середини листопада у зв’язку із проведенням ремонтних робіт.