На Полтавщині легковик заднім ходом наїхав на пенсіонерку: водія автомобіля засудили до умовного терміну

21 вересня 2021 0
Тетяна Наказненко
Навесні у Новосанжарській громаді автомобіль заднім ходом наїхав на жінку з велосипедом. У результаті, пенсіонерка зазнала поранень. За скоєння аварії водія легковика засудили до умовного терміну.

Рік іспитового строку призначив Новосанжарський районний суд водієві легковика, який збив жінку з велосипедом. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з реєстром, 10 травня 2021 року близько 9:00 обвинувачений за кермом автомобіля ВАЗ 2109, який стояв на узбіччі у селі Драбинівка Полтавського району, перед початком руху заднім ходом не переконався, що це буде безпечно і не створить перешкоди або небезпеки іншим учасникам руху, та наїхав на пішохідку, яка рухалася позаду автомобіля та в руках вела велосипед.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди, пенсіонерка отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.


У судовому засіданні водій ВАЗу свою вину у скоєнні правопорушення визнав повністю. Потерпіла в судове засідання не з'явилася, зазначила, що матеріальних та моральних претензій до обвинуваченого не має.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України, як порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, йдеться у вироку.

Таким чином, йому призначили покарання у виді обмеження волі строком на два роки, з позбавленням права керування транспортними засобами на рік. На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України чоловіка звільнили від відбування основного покарання з випробуванням.

З нього мають стягнути на користь держави в особі Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України 3 775 грн витрат на залучення експерта для проведення судових експертиз.