У Полтаві впало дерево та розбило автомобіль

26 травня 2021 0
Близько 12:30 на припарковану автівку впала триметрова гілка та пошкодила його. Постраждалі одразу викликали правоохоронців. Однак у патрульній поліції говорять, що ДТП у таких випадках вони не фіксують. А за збитками звертатися радять до страхової.


На вулиці В’ячеслава Чорновола триметрова гілка впала на припаркований автомобіль.

За словами очевидців, спочатку гілка почала тріскатися та падати саме з цього дерева. Потім вона зачепила інше дерево. Гілки разом зчепилися, впали на машину та перекрили повністю дорожній рух.

"Ми пішли туди та дивимося, що воно трішки відійшло. Я покликав сина з четвертого поверху, щоб він відігнав і свою машину. Моя машина стояла поруч, я її прибрав. Поки він спустився, вона у цей час впала. Я телефонував до поліції, сказали, що це не їхні справи. Телефонував до мерії, сказали, що займуться", – розповів потерпілий Ібрагім Муса.

"Було в плані, що її потрібно було прибрати. Вони прибрали два дерева на нашій вулиці, а це залишилося і щоразу падають якісь гілки", – сказала очевидиця.

Стежить за станом дерев у місті комунальне підприємство "Декоративні культури".

"Дерево не молодшає, а тільки старішає. Візуально дерево здорове, не пошкоджене. Чому воно впало? Нікому невідомо. У місті працює відповідна комісія. У нас немає повноважень на обстеження зелених насаджень", – зазначив директор КП "Декоративні культури" Сергій Сілаєв.

Юрист у таких випадках радить одразу викликати поліцію.

"Потрібно оформити постанову. Тому що це дорожньо-транспортна пригода, поліція оформляє. І потім потрібно встановлювати, хто за це відповідальний. Скласти протокол, він розглядається і потім переходить до цивільної відповідальності. Тобто людина повинна оцінити збитки завдані", – зазначив юрист Тарас Захаров.

Однак у патрульній поліції говорять, що ДТП у таких випадках вони не фіксують. А також радять звертатися до комунального підприємства, яке обслуговує зелені насадження на цій території з приводу відшкодування збитків.

"Патрульні з даного приводу надавали власнику транспортного засобу інформаційну допомогу, а також надавали алгоритм подальших дій. Такі події не кваліфікуються як дорожньо-транспортна пригода", – зауважив речник патрульної поліції Полтавщини Руслан Возниця.

А в управлінні житлово-комунального господарства кореспондентам повідомили, що відшкодувати збитки за пошкодження має страхова компанія, з якою уклали договір власники авто.