В Абазівці на пішохідному переході на смерть збили чотирирічну дівчинку

01 липня 2021 0
Від отриманих травм унаслідок аварії в селі Абазівка померла чотирирічна дівчинка. Вона переходила дорогу разом з бабусею. Жінка ж наразі перебуває у лікарні. Водія, який збив людей, затримали та проводять слідчі дії.






Напередодні вдень у селі Абазівка сталася жахлива аварія. Автівка збила чотирирічну дитину та її бабусю. Дівчинка від травм померла у лікарні.

"Я навпроти живу, почув сильний удар, вискочив. Лежала дівчинка маленька. Перша ж машина пропускала, вони почали переходити. Спереду дитину, а позаду бабуся. Дитину вдарила, зачепило бабусю. А дитина туди полетіла", – розповів місцевий житель Олег Войтенко.

"Внучка на самокаті. З автобуса йдуть, а там чоловік ненормальний летів", – додав місцевий житель Микола Дратенко.

Пішохідна частина тут завжди була небезпечною, кажуть місцеві. Люди на свій страх та ризик переходять дорогу.

"Неодноразово тут траплялося, люди перед цим гинули. Що машини одна в одну врізаються щотижня. Вже і поліція не виїжджає, бо вони роз’їхалися і все", – сказала місцева жителька Лілія Гнітько.

Небезпечною ділянкою цей перехід називають і водії.

"Дорога до кінця не будована, наскільки мені відомо. За правилами дорожнього руху водіям тут можна рухатися понад 100 кілометрів на годину. Звичайно, потрібно доробити дорогу. Змінити дорожні знаки, поставити їх на білому фоні", – сказав водій Владислав Калюжний.

"Вона взагалі спроєктована невірно. Водій може не помітити, що це населений пункт, якщо він не місцевий. А люди зазвичай вважають, якщо пішохідний перехід, то непотрібно дивитися вліво, вправо. Чи є там машина, чи немає", – зауважив водій Ігор Дрібний.

З приводу цієї ділянки місцеві вже зверталися до старости. Дорогу робили у 2013 році на замовлення Служби автомобільних доріг, говорить представниця старостинського округу.

"Були зроблені креслення, відповідно до них будувалася траса. На даний час траса проходить нібито поза населеним пунктом. Ще вчора наш староста звернувся до міської ради з проханням розв'язання цієї проблеми", – зауважила представниця Абазівського старостинського округу Наталія Шило.

Але Служба автомобільних доріг навідріз відмовилася коментувати ситуацію.

Аварії на цій території трапляються нерідко, говорять у патрульній поліції.

"У селі Абазівка поблизу неврегульованих пішохідних переходів за період з 1 січня 2021 року по 30 червня 2021 року сталося три ДТП з потерпілими з урахуванням вчорашньої події", – сказала речниця патрульної поліції Наталія Костильова.

Водія ж автомобіля, який збив дитину наразі затримали.

"Працівники поліції відкрили кримінальне провадження. Це порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого. В рамках цього провадження тривають слідчі дії та встановлюються всі обставини та причини ДТП", – розповів речник Національної поліції Юрій Сулаєв.

Тим часом бабуся, яка переходила дорогу з дівчинкою, перебуває у лікарні.

"Відповідно до обстежень, які ми виконали, травми контрольовані й вони не викликають занепокоєння. Загрози для життя наразі немає. Стан тяжкий, але стабільний. Ближче до середньої тяжкості", – зауважив медичний директор 1-ої міської клінічної лікарні Олександр Котовий.

Жінка буде у лікарні допоки повністю не одужає. А на ділянці траси в Абазівці вже не перший рік лежать квіти у пам'ять загиблим, які переходили тут дорогу.