Голову одного з судів Полтави відсторонили від посади

23 червня 2023 0
Яніна Климань
Суддю суду Полтави обвинувачують в хабарництві, шахрайстві та недостовірному декларуванню. Через це його відсторонили від посади.

22 червня Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя голову одного з судів Полтави, якого обвинувачують у підбурюванні до надання 10 тис. доларів США неправомірної вигоди, шахрайстві та декларуванні недостовірних відомостей (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369, ч. 3 ст. 190 та ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України).

Строк відсторонення – до набрання вироком суду законної сили або закриття кримінального провадження у справі за його обвинуваченням. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Нагадаємо, суддю підозрюють у тому, що він отримав 10 тис. доларів США та мав передати гроші своїй колезі для ухвалення потрібного рішення. Проте як з’ясувалося, вказані кошти він і не намагався передати за вирішення питання, а розпорядився ними на власний розсуд. Також встановили, що суддя вніс завідомо неправдиві відомості до своєї декларації.