Селфі на свята є нормою, проте щоденні світлини свідчать про залежність

04 січня 2021 0
Під час свят у центрі міста полтавці фотографуються поблизу красивих та різнобарвних фотозон. Психологи говорять, що святкові фото є нормою. Якщо робити селфі щодня – це свідчить про невпевненість у собі.

Головна ялинка міста. Під час свят люди приходять сюди аби сфотографуватися та зробити кілька селфі для своїх сторінок у соцмережах. Дехто фотографує тут своїх дітей.

 Скільки разів на тиждень ви фотографуєтесь? – запитали ми.

– Багато, – відповіла відвідувачка ялинки Анастасія Макутіна.

– А селфі багато робите?

– Так.

– Багато ви бачили фотографій саме з головної ялинки міста?

– Трапляються, але не дуже багато. Хоча біля ялинок дуже багато: то в Решетилівці, то в Глобине, то в Хоролі, – розповіла відвідувачка ялинки Олена Раздорська.

 – Фотозона непогана, тільки снігу немає, – розповів полтавець Ігор Виговський.

– А взагалі багато селфі робите? – запитали.

– Ні, лише коли гуляємо. 

Якщо фото зроблене на фоні яскравих емоцій та на свята, то на думку психолога – це нормально. Однак якщо фотографій надто багато, і робляться часто – це свідчить про невпевненість у собі.

"Якщо людина кожного дня фотографується, то це може говорити про те, що вона намагається компенсувати неувагу до себе оточення. І таким чином хоче привернути до себе увагу", – розповів психолог Артем Чернов.

"Люди показують у соцмережах форми свого тіла на фото, відео та виставляють на показ усьому світу. Це можна класифікувати, як ексгібіціонізм", – сказав психолог Руслан Ільченко.

Психологи кажуть, що батькам слід звертати увагу на те, які фото розміщують у соцмережах діти.

Анастасія Абаніна, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення