Втретє за пів року засідання у справі "кривавої арки" перенесли

02 березня 2021 0
Справа "кривавої арки" розглядається в суді четвертий рік. Пів року розгляд на фінішній прямій, але щоразу останнє засідання відкладають. Все через те, що обвинувачені по черзі хворіють та не зʼявляються у суді.

2 березня мало б відбутися останнє засідання у справі так званої "кривавої арки".

Але його втретє за пів року перенесли. Все через відсутність одного з обвинувачених.

Справа розглядається в Октябрському районному суді з квітня 2017 року. У ній фігурують два обвинувачених та двоє потерпілих.

Обвинувачений Андрій Прядко вкотре не зʼявляється на засідання, аргументуючи неявку хворобами. Цього разу це амбулаторне лікування органів мовлення.

– Ваша честь, його відсутність є поважною, тому прошу перенести судове засідання, – сказав адвокат обвинуваченого Прядка.

– Зрозуміло, прошу думку прокурора, – відповів суддя Анатолій Савченко. Прокурор вимагав примусової явки на наступне засідання.

"Відповідно до вимог КПК України – це примусове доставлення обвинуваченого до зали суду на відповідну дату. Це на розсуд суду. Якщо причини неявки на наступне судове засідання будуть не поважними, то обвинувачення напише заяву на відповідне клопотання", – зазначив районний прокурор Руслан Пічугін.

Навесні 2017 року один із підприємців намагався забудувати міжбудинковий прохід на Соборності. Тоді на протест вийшли жителі будинку та місцеві активісти. Протистояння між приватними охоронцями та містянами переросло в криваву різанину. Тоді двоє полтавців отримали поранення.

"Вони таким чином намагаються зменшити увагу громадськості до цієї справи та шукають ще якісь рішення. Як ви розумієте, це лише нижча ланка, це лише виконавці. Після остаточного рішення ми будемо шукати замовників. Тому, що люди які замовили цих людей, мають нести рівно цільну відповідальність", – розповів потерпілий Дмитро Юденко.

Під стінами суду зібралося близько 30 осіб, вони вимагали справедливого вироку на користь потерпілих.

Наступне засідання у цій справі має відбутися 12 травня 2021 року. Проголошення останнього слова обвинуваченими та їх присутність є обовʼязковими, без цього вирок не оголосять.

Олександра Шилова, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення