Біля Центрального ринку Полтави прибиратимуть лотки з білизною, взуттям, шкарпетками та їжею

10 березня 2021 0
Інспекція з контролю за благоустроєм хоче прибрати лотки біля Центрального ринку, де торгують одягом та взуттям. Але підприємці не хочуть зупиняти свою діяльність та звертаються до комунального підприємства "Полтава-сервіс".

У Полтаві на вулиці Шевченка закривають ряди, де продавали шкарпетки, взуття, білизну, сорочки та їжу. Інспекція з контролю за доброустроєм говорить, що така торгівля є нелегальною. Через це люди, які там працювали, зранку вийшли на мітинг. 

"Я не знаю чому раніше попередня влада не робила цього. Ми з людьми зараз проводимо бесіди. Даємо їм можливість розпродати залишки. Люди, які працюють на ринку й оплачують податки, вони оплачують за містове, вони поповнюють бюджет, а люди, які торгують стихійно, місто з цього нічого не заробляє", – розказав начальник інспекції з контролю за благоустроєм Максим Малько.

Але продавці припиняти торгівлю не хочуть.

– Що ми будемо робити? Вішатися будемо, стрибати з балкона. Ми ж ходили, вони сказали неділю постійте, допродаєте. Потім дайте нам три людини, представників з двору, щоб ми з ними обговорили, щось придумаємо. Пообіцяли нам, – розповіла продавчиня Віра Вєннікова.

– Хто пообіцяв?

– Та Мамай пообіцяв, – зауважила продавчиня Віра Вєннікова.

"Нехай дають пенсію нормальну. У мене не вистачає навіть заплатити комуналку. 3 тисячі комуналка, а пенсії всього дві з половиною тисячі. Як мені жити, ну скажіть?" – сказала продавчиня Віра Іванівна.

"Як кажуть: "Державі видніше". Ну хай зроблять так, щоб людина стояла тут на вулиці, платили. Ну жити якось треба людям?", – розказала полтавка Алла Андріївна.

"Кепсько буде, а де ми будемо працювати? Робочих місць зараз мало у Полтаві", – зауважив продавець.

А ще одна продавчиня зізналася не на камеру, що на ринку з них намагаються стягнути кошти.

"Прийшов подільник, взяв друзів, і прийшли вчора: “Платіть, платіть, платіть!”, погрожували нам тут. Їм потрібні гроші. Розумієте?", – зізналася продавчиня.

Підприємці також зверталися у комунальне підприємство "Полтава-сервіс".

"Вони хочуть здійснювати підприємницьку діяльність, розглядається можливість якісь їм певні доручення, якщо вони ці доручення виконають і це буде в належному чині, вони зможуть виконувати підприємницьку діяльність законно, а не тому, що відбувається", – зазначив в.о керівника КП "Полтава-сервіс" Денис Поліщук.

А поки підприємці ще можуть працювати до 12 березня після 12:00, але зараз вони торгують як і раніше. Куди перенесуть ринок та чи зроблять це взагалі, у КП "Полтава-сервіс" не кажуть.

Ірина Яременко, Станіслав Авдєєв, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення