Полтавці, які потребують речей, можуть безкоштовно взяти їх у банку одягу

11 лютого 2021 0
У кількох соціальних закладах міста, всі хто потребує, можуть взяти для себе теплий одяг, взуття чи постільну білизну. Такі банки одягу періодично поповнюються. Одяг приносять як небайдужі полтавці, так і соціальні працівники.

У Полтаві діє два банки одягу. Ті, хто потребує, можуть там безоплатно взяти речі. Один із них розміщений у територіальному центрі надання соціальних послуг. Тут у звичайній кімнаті стоїть кілька десятків ящиків з одягом.

Ось тут лежить постільна білизна, тут жіночий одяг, головні убори, а тут висить верхній одяг.

"Всі речі дуже в гарному стані, чисті. Всі хто потребує, можуть отримати їх безкоштовно. Є верхній одяг, є підкажи, які також мають попит. Все що необхідно для клієнтів, все маємо. Поповнюється він самими працівниками", – розповіла соціальна працівниця Валерія Завальнюк. 

Також банк одягу є в Центрі адаптації для бездомних осіб і звільнених із місць позбавлення волі. Сюди всі охочі можуть принести свої старі речі.

"Речі дома зібрали за кілька років. Приніс светри, штани. Загалом те, що не носитиму вже, але можливо комусь іншому знадобитися. Ось дивіться, светр, футболка, кофта", – розповів полтавець Сергій Чеботарь. 

У цьому закладі приймають речі, які мають гарний стан. Потім обробляють їх та складують в окремій кімнаті.

"Є одяг для чоловіків, для жінок і багато приносять для дітей. Ми такий одяг передаємо потім на інший центр, там де у нас мами з дітками. Зараз у нас не вистачає верхнього чоловічого одягу, носків та спідньої білизни", – розповів Максим Жмудь, адміністратор Центра адаптації для бездомних осіб та звільнених з місць позбавлення волі. 

Отримати одяг тут можуть ті, хто звертається до центру.

Марина Голега, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення