Щоб виїхати по фейковим документам з України, чоловік пропонував прикордонникам хабар рублями

21 липня 2022 0
Поліна Кузнецова
Житель Харкову показав прикордонникам фейкові документи, а коли його викрили, запропонував хабаря російськими рублями.

21 липня уночі громадянин України заради незаконного виїзду використовував підроблені документи, а коли його викрили, намагався дати хабаря. Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби.

31-річний житель Харкова планував виїхати з України легковим автомобілем через пункт пропуску "Малий Березний" у Закарпатській області. Разом із паспортом чоловік пред’явив пенсійне посвідчення та довідку медико-соціальної експертної комісії, які засвідчували його інвалідність.

Після перевірки їх, прикордонники встановили, що вони містять ознаки підробки. Під час розмови з'ясувалося, що чоловік дістав їх у незаконний спосіб.

Коли правопорушника проінформували, що він вчиняє злочин, він вирішив відкупитися від прикордонників хабарем.

Він запропонував правоохоронцям неправомірну винагороду у різних валютах, в тому числі та у російських рублях, задля уникнення відповідальності.

На місце події прибули працівники Національної поліції, які його затримали. Тепер правопорушнику доведеться відповідати перед законом за три кримінальні правопорушення: за "Пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі" (ст. 369 Кримінального кодексу України), "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів" (ст. 358 ККУ) та "Ухилення від призову за мобілізацією" (ст. 336 ККУ).