Полтавську амбулаторію №7 планують закрити, на місці закладу можуть звести багатоповерхівки

15 березня 2021 0
Жителі Київського району Полтави в розпачі. Люди бояться за своє здоров'я, бо амбулаторію, в якій лікуються мешканці, можуть закрити. Розташовується лікувальний заклад в орендованому приміщенні, що належить торговельно-розважальному центру "Київ".

Амбулаторія №7 у Полтаві, тут лікуються жителі Київського району міста, 109 мікрорайону, вулиці Січових Стрільців і не тільки. Люди занепокоєні, що заклад незабаром можуть зачинити, й пацієнти не зможуть потрапити до свого лікаря.

"Ця амбулаторія існує дуже довго. Велика кількість людей звертається саме в цю поліклініку. Вона найближча до нас, якщо нас переведуть й дальній район – це буде катастрофа для населення", – розповіла місцева жителька Валентина Джабідзе.

"У нашому районі 179 дворів. Приблизно 460 проживає мешканців. Серед них люди з інвалідністю. Щоб дістатися навіть до цієї амбулаторії це вже проблема, не кажучи вже про те, що це за десять чи скільки там кілометрів. Це взагалі нонсенс, такого не повинно бути", – сказала місцева жителька Наталія Глова.

Приміщення амбулаторії розташовується тут вже понад 25 років, наразі у закладі працює 12 лікарів разом із медсестрами. Це чи не найбільша амбулаторія Полтави. До 2013 року цей заклад називався поліклініка №2, але після медичної реформи його перейменували в амбулаторію, проте заклад як і раніше продовжив обслуговувати понад 20 тисяч людей. Поблизу цієї амбулаторії іншого лікувального закладу, куди б могли безкоштовно звернутися полтавці, немає.

"Є поліклініка, амбулаторія, яка обслуговує територію воєнного містечка, це за мостом на вулиці Маршала Бірюзова, там своя амбулаторія і там свої лікарі, своє населення, а цю територію 109 мікрорайоні, Січових стрільці, де в основному люди похилого віку, ніде тут немає", – розповіла завідувачка амбулаторії № 7 Ганна Коломієць.

Власником приміщення, де розташовується амбулаторія, є торговельно-розважальний центр "Київ". Старий договір оренди був укладений до 2022-го року, нещодавно в амбулаторію прислали ще один документ. Там зазначений строк до червня цього року. 

"Той договір який вони нам дали в цьому році по червень 2020-го року мною не підписаний, як керівником центу центру ПМСД. І ми ведемо перемовини, щоб лишився чинний договір, той що в нас по 2022 рік. От ми в них вимагаємо, щоб вони надали нам роз'яснення", – розповів директор центру ПМСД №1 Віталій Павленко.

"Стосовно поліклініки, вона там залишається до якого часу, згідно з зобов'язаннями. Якщо будуть якісь зміни, що з'явиться якесь інше приміщення, то ми будемо це обговорювати. Тільки тоді ми будемо говорити про якусь ротацію", – сказала виконувачка обов'язків генерального директора ТРЦ "Київ" Ніна Скубачевська.

А от депутат Полтавської міської ради повідомив, що територію планують забудувати й звести тут 12 будинків.

"На депутатську комісію зверталася компанія "Полтаватрансбуд", вони хочуть бути замовником розробки детального плану території. Частину приміщень вже почали демонтувати з боку Зіньківської, там де була автостанція, демонтують частину цехів на території турбомеханічного заводу, наступним етапом буде демонтаж амбулаторії", – розповів депутат Полтавської міської ради Едуард Волков.

"Та лікарня, де стоїть поліклініка, нам абсолютно не заважає і ми до неї жодного відношення не маємо. Ця амбулаторія, якби ми її хотіли ми б давно її знесли, вона просто нам непотрібна, бо нам нецікаво там будувати", – розповів директор "Полтавтрансбуд" Сергій Шандиба. Т

ож амбулаторія №7 має продовжувати діяльність у приміщенні на вулиці Зіньківській щонайменше до 2022 року.

Тамара Мордик, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення