У парку "Перемога" за тиждень двічі вразило струмом дітей

02 липня 2021 0
У парку "Перемога" дітей двічі вразило струмом від холодильника з напоями. Працівники віднікуються й говорять, що техніка справна.





Днями у парку "Перемога" дитину вдарило струмом. Відбулося це на цьому дитячому розважальному майданчику. Хлопчик з бабусею купляв воду у кіоску, коли продавчиня відкрила двері холодильника дитину вдарило струмом. На пальці досі залишився слід.

"Вона натиснула на якусь кнопку й сказала: "Відкривай". Я взявся за ручку і більше рухатися я не міг. Мені підняло на носочки, саме на великі пальці. Я, наче, став кам'яним", – розповів потерпілий Олександр Дворніченко.

"Я думала. що його там защемило, я почала їй говорити, що щось з дитиною, може дверима прищемило. Потім я схопила його під руки, я не знаю як я його 45 кілограмів підняла, й переставила та інше місце. І тоді в нього вже з’явився голос й він сказав, що його вдарило струмом", – розповіла бабуся хлопчика Вікторія Прибик.

Холодильник працює в парку "Перемога" й досі, працівники ж говорять, що такий випадок в них перший.

"Холодильник повністю пройшов технічну перевірку. Він стояв у нас близько місяця. За тиждень до цього випадку в нас був майстер й все перевіряв. В цей день, після того, як трапився випадок з хлопчиком, я особисто підійшла до холодильника. Включила, поторгала й зі мною нічого не трапилося", – повідомила адміністраторка розважального центру.

Подібний випадок у парку "Перемога" трапився й біля цього кіоску. 27 червня одинадцятирічну дівчинку теж вдарило струмом від холодильника з напоями. Дівчину забрала швидка.

 "Це все неправда. Ми перевіряємо у кожного ФОПа, який знаходиться на території парку дозвільні документи, які стосуються електромереж. У них є паспорти. Тільки у одного ФОПа, якимось дивним чином другий раз б'є холодильник током", – розповіла артменеджерка парку "Перемога" Валерія Петько.

З початку року у Полтаві було кілька випадків, коли людей вражало струмом.

"Одна людина була уражена струмом. Це було у Полтаві 5 лютого у Шевченківському районі у житловому будинку", – повідомив заступник начальника управління з питань цивільного захисту Андрій Коваленко.

При ураженні електричним струмом насамперед людину потрібно звільнити від предмета, який став причиною ураження, але робити це потрібно лише з використанням сухого одягу або ж гумових рукавичок.