За діяльністю Андрія Карпова почало слідкувати Національне агентство з питань запобігання корупції

01 червня 2023 0
Національне агентство з питань запобігання корупції почало моніторити діяльність секретаря Полтавської міськради Андрія Карпова. Також НАЗК запросив у міськради список потрібних документів у межах своїх заходів.


Національне агентство з питань запобігання корупції моніторить діяльність секретаря Полтавської міської ради, а наразі виконуючого обов’язки міського голови Андрієм Карповим. Про це повідомив сам чиновник показавши фото відповідного листа від НАЗК.

НАЗК у межах своїх заходів наголошує на необхідності доступу до інформації та документів, які є в Полтавській міській раді. Тому відповідний лист вони направили Карпову зі списком тих документів, що треба агентству.

Зокрема в листі просять надати копії документів регламенту Полтавської міської ради восьмого скликання; пропозиції депутатів про скликання сесії міської ради з питання звільнення Карпова з посади секретаря Полтавської міської ради; інформацію щодо того, чи надходили від депутатів міськради повідомлення про неможливість прибути на засідання позачергової 30-ї сесії, де повинні були розглянути питання про звільнення Карпова з посади.


2 березня Вищий антикорупційний суд виніс вирок колишньому міському голові Полтави Олександру Мамаю. Тоді Мамай отримав п’ять років позбавлення волі з іспитовим терміном — один рік, а також забороною обіймайти посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими функціями строком на один рік, за те, що зловживав службовим становищем.


Також 10 квітня Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України встановила, що Полтавська міська рада в процесі публічних закупівель завищувала ціни для приготування їжі внутрішньо переміщеним особам. Крім того, виявили численні факти розкрадання гуманітарної допомоги, яка прибула на адресу Полтавської міської ради.

А про інші корупційні схеми у Полтаві дивіться наше ексклюзивне інтерв'ю від PTV з Сергієм Лещенко, радником керівника Офісу Президента України, членом наглядової ради ПАТ “Укрзалізниця”. Корупція, фейки та зміни.