На Полтавщині посмертно нагородили військового Віктора Цибовського

30 серпня 2022 0
Дар'я Жученя
На Полтавщині сім’ї загиблого Віктора Цибовського вручили його посмертну нагороду.


29 серпня у День пам’яті захисників України начальник Полтавської районної військової адміністрації Дмитро Романов вшанував пам’ять полеглого воїна Цибовського Віктора Зеноновича. Солдат загинув 16 травня 2022 року під час виконання бойового завдання у місті Соледар Донецької області. про це повідомили у пресслужбі Полтавської районної військової адміністрації.

Посмертну нагороду отримала дружина Віктора Юлія та їх син Гліб. Бійця відзначили нагрудним знаком І ступеня Полтавської обласної ради «За вірність народу України».

Віктор Цибовський не був професійним військовим. До початку війни він працював автомеханіком, а в перші дні вторгнення разом із друзями мисливцями ступив до лав територіальної оборони. 13 квітня його направили у Бахмутський район. Дружині не вдалося відмовити чоловіка йти на першу лінію оборони.

Син захисника досі згадує останню розмову з загиблим, що відбулася за день до смерті Віктора. Гліб хвилювався за батька, чи не захворів він. Хлопчик досі не може повірити в те, що тата немає. Втім, Гліб Цибовський каже, що вже через три місяці після смерті батька він майже не плаче, адже тепер він має бути підтримкою та опорою для своєї мами.

Нагадаємо, що старшого лейтенанта Віталія Грицаєнка посмертно відзначили званням Герой України з орденом "Золота Зірка".