Полтавські волонтери розвішують теплий одяг для нужденних на деревах

15 листопада 2021 0
Другий рік поспіль у Полтаві відбувається акція "Зігрій людину. Проводять її в цікавий спосіб. Людям навіть не потрібно приходити в спеціальні центри допомоги. Достатньо просто вийти на вулицю. Волонтери розвішують речі на деревах у парках та скверах.







Полтавські волонтери розвішують теплий одяг на деревах. Звідси його можуть взяти всі, хто потребує допомоги. Ця акція називається "Зігрій людину", у Полтаві її проводять другий рік поспіль.

"Суть акції полягає в тому, що небайдужі люди приносять речі, й ми їх розвішуємо у парках, скверах нашого міста. Ми так взяли собі за традицію, що коли ми проводимо акцію, то лишаємося на місці, спілкуємося з людьми, пропонуємо речі. Тобто це такий магазинчик просто неба, але безплатний", – розповіла волонтерка Яна Куликовська.

Після тогорічної акції багато речей відвезли до районів. І віддали багатодітним родинам, пенсіонерам та всім, хто цього потребував.

Волонтери кажуть, деякі ставляться до речей задарма з обережністю.

"Є такі люди, які потребують якусь річ, але соромляться про це сказати. Тому, якщо у вас є такі знайомі, будь ласка, звертайтеся до нас. Ми обов'язково зберемо речі, іграшки й все передамо", – сказала волонтерка Олена Давиденко.

Полтавці до акції "Зігрій людину"ставляться позитивно. Беруть номери телефонів у волонтерів, аби також принести речі.

"Потрібно для тих людей, які не мають змоги купити нові речі. Для пенсіонерів, для малозабезпечених і багатодітних мам, які не можуть собі дозволити купити нові речі. Дитячого багато, дорослого також. Так що я сюди принесу тюк і вивісимо", – розповіла полтавка Зінаїда Литовченко.

"Люди таке носять, й це треба тим, у кого немає грошей, хто не можуть собі дозволити щось купити. Тим більше перед зимою, коли немає в що одягтися", – сказав полтавець Валентин Федько.

"Якщо в людини є зайве, й воно йому не потрібно, то чому б і не віддати комусь. У мене у сусідів, двоє чи троє діток, а в мене внуки вже повиростали. Якщо я щось побачу, то кажу забери", – розповіла полтавка Людмила Литвиненко.

Збирають волонтери не лише верхній одяг. Тож приносити можна шкарпетки, светри та штани. У Полтаві акція триватиме до кінця грудня.