На Полтавщині водій на підпитку збив жінку та втік з місця події: поранену ушпиталили

27 серпня 2022 0
Поліна Кузнецова
В селі Березова Рудка нетверезий водій, який спричинив ДТП, переховувався у кукурудзяному полі.


27 липня близько 11:00 на вулиці Соборній в селі Березова Рудка Лубенського району сталася дорожньо-транспортна пригода. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції Полтавщини.

52-річний водій легковика «Mazda» збив 56-річну жінку-пішохода та тік з місця події. Остання отримала поранення та її доставили до місцевої лікарні.

За дві години втікача розшукали, він перебував у кукурудзяному полі, неподалік села Березова Рудка.З’ясувалося, що чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Наразі фігуранта затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України( Затримання особи уповноваженою службовою особою та визначені підстави такого затримання).

Вирішують питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

За цим фактом слідчий підрозділ вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Також вирішують питання про внесення відомостей до ЄРДР за ознаками ч. 1 ст. 135 (Залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що у Полтавській області на чоловіка під час роботи наїхав спецтранспорт.