LED-освітлення, вакуумні санвузли, розетки з USB-портами: оголосили тендер на плацкартні вагони для "Укрзалізниці"

04 січня 2022 0
Ольга Семенко
Наступного року "Укрзалізниця" планує отримати 30 нових плацкартних вагонів. Оголосили відповідний тендер.

31 грудня "Укрзалізниця" оголосила тендер на закупівлю 30 плацкартних вагонів. Завдяки цьому, збираються повноцінно формувати поїзди з різних типів нових вагонів та пропонувати пасажирам комфортні поїздки за різними ціновими категоріями, повідомила пресслужба підприємства.

Нові плацкартні вагони матимуть сучасні елементи екстер’єру та інтер’єру. Зокрема, сучасне LED-освітлення, вакуумні санвузли, розетки з USB-портами, а також сучасну систему кондиціювання повітря. Конструктивна швидкість таких вагонів складатиме 160 км/год, а строк служби – не менше 30 років.

Заявки на участь у тендері "Укрзалізниця" прийматиме до 2 лютого 2022 року, аукціон відбудеться 10 березня 2022 року. Усі вагони компанії мають поставити не пізніше 31 грудня 2023 року.  

Крім того, "Укрзалізниця" планує цьогоріч замовити за кошти Державного бюджету ще 70 вагонів сидячого типу. Наразі компанія фіналізує технічні вимоги до них та найближчим часом оголосить відповідний тендер.

Нагадаємо, до липня 2022 року "Укрзалізниця" має отримати ще 36 купейних вагонів, сім вагонів СВ, 20 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в кріслі колісному, а також 17 купейних вагонів з купе начальника поїзда та можливістю перевезення пасажирів з інвалідністю в кріслі колісному.