Судак по-київськи: корисний столичний делікатес
11 червня 2022
0
Олександра Іоффе
Вишуканий рецепт зі смаженого філе судака у вершково-грибному соусі.
Певне немає такого українця, який би ніколи не чув про відому котлету по-київськи. Однак про існування столичного делікатесу з риби знають далеко не всі. Судак по-київськи - це риба у вершково-грибному соусі, яка запечена з картоплею та сиром. Київські господині готують його вже понад пів століття. Адже у всі часи рибні страви займали почесне місце в раціоні киян. Пропонуємо вам теж на кілька годин відчути себе справжніми киянами та приготувати судака по-київськи. Інгредієнти: На 100 г судака Картопля — 2-3 шт, Сметанно-грибний соус — 3-4 ст. ложки, Сир «Голландський» — 7 г, Яйце — 1 шт, Олія для смаження, Вершкове масло — 20 г, Сіль, перець, зелень — за смаком.
Спосіб приготування:
- Філе судака очистити від кісток, порізати на маточки по 80—100 грамів, посолити поперчити і обжарити з обох боків.
- Картоплю помити і зварити в мундирі (зі шкіркою). Після того, як вона охолоне, почистити, нарізати кружальцями і обсмажити на олії.
- Рибу покласти на змазану маслом сковороду, обклавши порізаною картоплею. Залити сметанно-грибним соусом.
- Сир натерти на тертку і посипати ним рибу.
- Розтопити вершкове масло, полити його наверх.
- Далі додати яйця, але вводити обережно, щоб не розтікся жовток.
- Випікати рибу в духовці при температурі 180 градусів, до появи рум’яної шкірки.
- Готову страву подавати з зеленню.