Судак по-київськи: корисний столичний делікатес

11 червня 2022 0
Олександра Іоффе
Вишуканий рецепт зі смаженого філе судака у вершково-грибному соусі.

Певне немає такого українця, який би ніколи не чув про відому котлету по-київськи. Однак про існування  столичного делікатесу з риби знають далеко не всі. Судак по-київськи  -  це риба у вершково-грибному соусі, яка запечена з картоплею та сиром. Київські господині готують його вже понад пів століття. Адже у всі часи рибні страви займали почесне місце в раціоні киян. Пропонуємо вам теж на кілька годин відчути себе справжніми киянами та приготувати судака по-київськи. Інгредієнти: На 100 г судака Картопля — 2-3 шт, Сметанно-грибний соус — 3-4 ст. ложки,  Сир «Голландський» — 7 г, Яйце — 1 шт, Олія для смаження, Вершкове масло — 20 г, Сіль, перець, зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

  • Філе судака очистити від кісток, порізати на маточки по 80—100 грамів, посолити поперчити і обжарити з обох боків.
  • Картоплю помити і зварити в мундирі (зі шкіркою). Після того, як вона охолоне, почистити, нарізати кружальцями і обсмажити на олії.
  • Рибу покласти на змазану маслом сковороду, обклавши порізаною картоплею. Залити сметанно-грибним соусом.
  • Сир натерти на тертку і посипати ним рибу.
  • Розтопити вершкове масло, полити його наверх.
  • Далі додати яйця, але вводити обережно, щоб не розтікся жовток. 
  • Випікати рибу в духовці при температурі 180 градусів, до появи рум’яної шкірки.
  • Готову страву подавати з зеленню.