Незвичайно бюджетний рецепт биточків з кошерної риби

04 червня 2022 0
Олександра Іоффе
Легка та смачна страва на перетині двох культур.

Одеська кухня це абсолютно неповторний мікс страв запозичених із грецької, болгарської, єврейської, вірменської та української культур. Зауважимо що корінні мешканці Одеси — великі поціновувачі риби. І не тільки морської, але й річкової. Тож не дивно, що биточки з тюльки є однією з улюблених страв у цьому регіоні. А якщо додати що ця страва корисна, поживна і проста в приготуванні, то підозрюємо у вас виникне бажання якнайшвидше їх приготувати. Тож вашій увазі презентуємо рецепт.

Інгредієнти:

свіжа тюлька — 500 грамів;

яйце — 1 штука;

борошно — 40 грамів;

соняшникова олія — 60 грамів;

майонез — 20 грамів;

сіль, перець — за смаком.

Інгредієнти для соусу:

майонез — 50 грамів;

ріпчаста цибуля — 20 грамів;

мариновані огірки — 20 грамів;

кріп — декілька гілочок;

каперси — 1—2 штуки.

Спосіб приготування:

  • Для початку необхідно підготувати бички: почистити рибу від кишок, хребтів, ретельно промити під водою та обсушити.
  • Посоліть та поперчіть почищену тюльку, розділіть на чотири частини та сформуйте у вигляді биточків.
  • Яйце змішайте з майонезом і сіллю. Обваляйте в борошні сформовані биточки з тюльки та покладіть на гарячу пательню з олією.
  • Зверху одразу налийте яєчно-майонезну суміш. Обсмажте биточки з обох боків до золотавої скоринки.
  • Для приготування соусу дрібно наріжте цибулю, огірки, кріп та каперси. Перемішайте всі інгредієнти з майонезом.