Незвичайно бюджетний рецепт биточків з кошерної риби
Одеська кухня це абсолютно неповторний мікс страв запозичених із грецької, болгарської, єврейської, вірменської та української культур. Зауважимо що корінні мешканці Одеси — великі поціновувачі риби. І не тільки морської, але й річкової. Тож не дивно, що биточки з тюльки є однією з улюблених страв у цьому регіоні. А якщо додати що ця страва корисна, поживна і проста в приготуванні, то підозрюємо у вас виникне бажання якнайшвидше їх приготувати. Тож вашій увазі презентуємо рецепт.
Інгредієнти:
свіжа тюлька — 500 грамів;
яйце — 1 штука;
борошно — 40 грамів;
соняшникова олія — 60 грамів;
майонез — 20 грамів;
сіль, перець — за смаком.
Інгредієнти для соусу:
майонез — 50 грамів;
ріпчаста цибуля — 20 грамів;
мариновані огірки — 20 грамів;
кріп — декілька гілочок;
каперси — 1—2 штуки.
Спосіб
приготування:
- Для початку необхідно підготувати бички: почистити рибу від кишок, хребтів, ретельно промити під водою та обсушити.
- Посоліть та поперчіть почищену тюльку, розділіть на чотири частини та сформуйте у вигляді биточків.
- Яйце змішайте з майонезом і сіллю. Обваляйте в борошні сформовані биточки з тюльки та покладіть на гарячу пательню з олією.
- Зверху одразу налийте яєчно-майонезну суміш. Обсмажте биточки з обох боків до золотавої скоринки.
- Для приготування соусу дрібно наріжте цибулю, огірки, кріп та каперси. Перемішайте всі інгредієнти з майонезом.