Ліниві вареники із сиром під ягідно-сметанним соусом
26 червня 2022
0
Олександра Іоффе
Сучасний рецепт страви з дитинства. Унікальний соус від Євгена Клопотенка, який надасть ніжного кисло-солодкого смаку страві.
Існує чимало страв знайомих нам з дитинства. Для більшості українців - це вареники зі сметаною. Однак часи змінюються і старі страви набувають ще більшої виразності завдяки смачним топінгам, незвичайним начинкам та унікальним соусам. Пропонуємо вам приготувати ліниві вареники із сметанно-ягідним соусом.
Інгрідієнти:
Для вареників:
- 300 г кисломолочного сиру 9%
- 1 яйце
- 1 ст. л. цукру
- 4 ст. л. борошна (+ ще 2 ст. л. для підпилу)
- ½ ч. л. солі
- цедра 1 лимона
Для ягідної сметани:
- 1 склянка сезонних ягід (малина та смородина)
- 1 склянка сметани ТМ «Волошкове поле»
- 1 ст. л. цукрової пудри
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування найніжніших лінивих вареників з ягідною сметаною.
Спосіб приготування:
- Приготуйте тісто для лінивих вареників. Попередньо розімніть виделкою або за допомогою товкачки для картоплі 300 г кисломолочного сиру. Додайте ½ ч. л. солі, 1 ст. л. цукру, яйце та 4 ст. л. борошна.
- Замісіть м’яке тісто. Притрусіть стіл 2 ст. л. борошна для підпилу та розкачайте ковбаску з тіста товщиною біля 3 см.
- Наріжте ліниві вареники, я зробив їх товщиною приблизно по 1,5 см.
- Приготуйте ягідну сметану. Для цього викладіть у миску 1 склянку сметани.
- Додайте в миску до сметани 1 склянку сезонних ягід. Цього разу у мене малина та смородина, а ви можете обирати ягоди до смаку.
- Всипте у миску з ягодами та сметаною 1 ст. л. цукрової пудри, аби трохи підсолодити.
- Перебийте сметану із сезонними ягодами за допомогою занурювального блендера.
- Відваріть ліниві вареники в підсоленій воді протягом 2-3 хвилин. Вони мають поспливати на поверхню води.
- При подачі ліниві вареники полийте ягідною сметаною та додайте аромату цедрою лимона, натертою на дрібній тертці.