Мешканці будинку на вулиці Стрітенській скаржаться на запах риби від сусіднього ресторану

27 січня 2021 0
У центрі міста жителі багатоповерхівки скаржаться на запах смаженої риби, що шириться від сусіднього ресторану. У закладі ж кажуть, проблему вирішили тим, що закупили додаткове обладнання для вентиляції.

Мешканці багатоповерхівки на вулиці Стрітенській скаржаться на запах риби із закладу громадського харчування, що поруч з будинком.

"Розумієте, не можна білизну повісити, нічого не можна. Тому що цей запах у квартирі. Ви ж розумієте, коли жариться риба у квартирі", – прокоментувала мешканка будинку Валентина Шинкаренко.

"Я рибу люблю, дуже, але коли вона тхне постійно, доводиться закривати вікна, тому що запах постійно в помешканні", – розповіла мешканка будинку Ірина.

Місцеві, які мешкають у будинку поруч, розповідають, найбільш відчутний запах смаженої риби ввечері, близько 18-ї години. Саме тоді у цьому закладі наплив гостей.

"Все усунули. Зайдіть в будь-який ресторан ви також почуєте якийсь запах. Приїхала бригада, яка встановлювала, все усунули. Зараз запахів немає і скарг також. Додали ще одну витяжку й додали ще один вентиль", – сказала керівниця закладу Наталія.

Жителі будинку говорять, що бригада з Дніпра дійсно приїздила й встановлювала додаткове обладнання.

"Вони казали, що витяжку треба було робити не на сторону будинків, а на сторону суду. Але цього не було закладено в проєкті, бо це коштувало додаткових грошей. Й вони просто зробили шляхом найменшого опору, кухня з цієї сторони, той витяжка з цієї сторони", – розказала місцева жителька Катерина Боняківська.

У Держпродспоживслужбі кажуть, скарг від мешканців будинку стосовно цього ресторану не надходило.

"Відповідно до вимог чинного законодавства громадяни пишуть обґрунтоване звернення й воно надсилається до державного органу. Після цього звернення направляється до центрального органу виконавчої влади й отримується погодження проведення позапланового заходу", – розповів виконувач обов'язків начальника управління Держпродспоживслужби Полтавщини Андрій Кобеляцький.

У Держпродспоживслужбі повідомили, що санітарні норми із проєктування закладів громадського харчування відсутні. А для того, аби усунути проблему, треба написати звернення у Держпродспоживслужбу.

Тамара Мордик, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення