На Полтавщині нетверезий мотоцикліст намагався дати хабар поліції

12 вересня 2022 0
Дар'я Жученя
У Миргородському районі поліція зупинила нетверезого мотоцикліста: чоловік пропонував правоохоронцям хабар.


31-річного чоловіка за керуванням мотоцикла без державних номерних знаків та без захисного шолома зупинила патрульна поліція Миргородського райвідділу на території Великосорочинської громади. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

У правопорушника були відсутні посвідчення відповідної категорії та страховий поліс. У чоловіка виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Тест за допомогою спеціального технічного засобу показав 3,18 проміле алкоголю.

Поліціянти винесли 4 постанови (за ч. 5, 6 ст. 121 та ч. 1 ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та склали протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (ч. 1 ст. 130).

Аби уникнути відповідальності за порушення правил дорожнього руху, чоловік запропонував правоохоронцям гроші. Патрульні викликали слідчо-оперативну групу підрозділу поліції, яка задокументувала цей факт. Правопорушникові повідомили про підозру у пропонуванні службовим особам неправомірної вигоди.

Наразі триває розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція службовій особі надати неправомірну вигоду за невчинення дій в інтересах того, хто пропонує, з використанням наданої їй влади чи службового становища) Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає штраф у розмірі від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або обмеження чи позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.