У Гадячі нетверезий водій пропонував поліціянтам хабаря

18 червня 2022 0
У Гадячі судитимуть чоловіка, який намагався дати хабар патрульним за непритягнення його до адмінвідповідальності.

2 червня на одній з вулиць міста Гадяч Миргородського району патрульні зупинили автомобіль «Renault Megane». Під час перевірки документів водія поліціянти з’ясували, що чоловік перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції Полтавщини.

Надалі правоохоронці зробили тест, за допомогою спеціального обладнання, який показав 3,36 проміле, що в 16 разів перевищує допустиму норму.

Правопорушник запропонував працівникам поліції гроші, щоб уникнути неприємної ситуації, але його спроба виявилася невдалою. Поліціянти склали протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та кримінальне провадження за неправомірну пропозицію службовій особі надати неправомірну вигоду за невчинення дій в інтересах того, хто пропонує, з використанням наданої їй влади чи службового становища (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Якщо суд визнає винним фігуранта справи, йому загрожує штраф у розмірі від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або обмеження чи позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.