Овочева консервація без солі, але з оцтом: поради від Клопотенка
Тиждень тому українці помітили дефіцит солі у вільному продажу і це викликало справжній спалах покупецької активності. Адже окрім своїх смакових якостей та сталих кулінарних традицій сіль - актуальний продукт для тих, хто займається консервуванням овочів. І хоча дефіцит зрештою вдалося подолати, ціна на сіль все ж таки помітно зросла за рахунок її імпортного походження. Однак і це не заспокоїло українців, адже деякі її види довелося вимушено відбракувати через наявність у солі несумісних з консервацією мінеральних домішок. Тож, аби приборкати справжню сольову істерію та зупинити чорний ринок солі, відомий шеф-кухар Євген Клопотенко розкрив секрет консервації без солі за допомогою оцту та цукру. "Нині можна сказати, що, якщо у нас вдома є просто оцет і будь-яка крупа, ми можемо пережити все, що завгодно. Тому для консервації я раджу, наприклад, взяти 10 літрів оцту та огірки, коли вони готові до консервації. Додати до них води, спеції, проварити. Законсервувати і все буде добре. Тому що головна наша задача — не дати змогу розвиватися бактеріям у заготівлях. А оцет дуже гарно їх всіх вбиває", - розповів він в ефірі телеканалу 1+1. Також Євген порадив українцям спробувати скоротити споживання солі в повсякденному раціоні. На його думку, це допоможе нам стати більш здоровими. Більше того, розповідаючи про це, він поділився своїм особистим досвідом і відчуттями: "Якщо ми вживаємо сіль кожного дня, треба спробувати зменшити її в три рази. Так само, як зробив це я. Перший тиждень буде дуже дивно, але потім організм звикає до цього і буде все окей. Треба звикати до нової реальності. Крім того, що ми найсильніша нація, ми станемо нвйздоровішою нацією. Як на мене, звучить дуже непогано", - зауважив Євген Клопотенко.