Секрет ідеального пирога від газети "The New York Times"
Найвідоміший рецепт пирога опублікували у 1983 у газеті "The New York Times" під авторством Маріан Буррос. Одразу після публікації рецепт зібрав сотні схвальних відгуків та прохань продублювати його ще раз, що зрештою він стабільно виходив у вересні з 1983 до 1989 року. Востаннє його навіть надрукували великим шрифтом і обвели пунктирною лінією, щоб читачі могли вирізати замітку і зберегти на майбутнє та передати своїм нащадкам.
З популярністю соціальних мереж десерт набув нової хвилі популярності. І хоча в першій версії він був зі слив нині готувати його можна абсолютно з будь-яких фруктів (свіжих або заморожених). За даними "The New York Times", у 2016 році пошуковик Google видав 80 000 результатів під написом "сливовий пиріг". Десерт став популярним серед блогерів та інших користувачів соцмереж.
Маріан Буррос, яка зараз на пенсії, все ще готує відомий десерт. Успіх рецепту авторка пояснює коротко: він легкий у приготуванні та універсальний в інгредієнтах. Пропонуємо і вам приготувати цей ідеальний пиріг та здивувати його вишуканим смаком рідних та друзів. В цьому рецепті ми відштовхуємося від оригінальної версії, тому тут будуть сливи. Ви ж можете приготувати пиріг з будь-чим на ваш смак та розсуд, від цього смаколик стане лише краще та оригінальніше.
Інгредієнти:
• від ¾ до 1 склянки цукру;
• ½ склянки несолоного вершкового масла (розм'якшеного);
• 1 склянка просіяного борошна;
• 1 чайна ложка розпушувача;
• дрібка солі (за бажанням);
• 2 яйця;
• 24 половинки синіх слив без кісточок;
• цукор, лимонний сік і кориця – за смаком.
Спосіб приготування:
1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
2. Збийте цукор і масло.
3. Додайте борошно, розпушувач, сіль і яйця. Усе збийте.
4. Викладіть тісто у форму. Зверху покладіть половинки слив (краще шкіркою догори). Посипте цукром і корицею. За бажання додайте трохи лимонного соку.
5. Випікайте впродовж години.
6. Перед подачею остудіть. Подавайте зі збитими вершками.