В одному з селищ Кременчуцького району чоловік викрав авто у товариша та скоїв ДТП

15 липня 2022 0
Поліна Кузнецова
Житель селища Козельщина нетверезий сів за кермо викраденого автомобіля та потрапив у ДТП.

14 липня житель селища Козельщина близько 04:00 повідомив правоохоронцям, що вночі з його гаража викрали автомобіль ВАЗ. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції Полтавщини.

В ході слідчо-оперативних заходів поліціянти знайшли авто на одній із вулиць селища Козельщина з пошкодженнями, характерними після дорожньо-транспортної пригоди, та встановили особу, яка причетна до злочину.
Ним виявився 34-річний місцевий житель, з яким 46-річний власник авто напередодні проводив дозвілля.

З'ясували, що фігурант у стані алкогольного сп’яніння сів за кермо та наїхав на перешкоду, після чого залишив авто на вулиці та пішов додому.

За цим фактом розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішують питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. Крім цього, працівники групи реагування патрульної поліції склали на порушника два адміністративні протоколи – за ст. 124 (Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) КУ про адміністративні правопорушення та за ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) КУ про адміністративні правопорушення.

У разі визнання вини судом правопорушнику загрожує від п'яти до восьми років.

Нагадаємо, що на Полтавщині мікроавтобус збив 63-річного велосипедиста.