Медичні заклади з сучасними обладнаннями: на Полтавщині формують нову мережу лікарень

18 серпня 2022 0
Михайло Михайлюк
До деяких громад на Полтавщині увійдуть 14 нових лікарень, які відповідатимуть європейським стандартам.

У Полтавській області формують нову мережу лікарських закладів із сучасним обладнанням. Про це повідомили у пресслужбі Полтавського обласного центру громадського здоров'я.

Спроможну мережу лікарень будуватимуть за принципом госпітальних округів. Кожна область стане окремим госпітальним округом, який в свою чергу поділятиметься на кластери.

В рамках одного госпітального округу медичні заклади розподілятимуться на надкластерні, кластерні та загальні.

У межах провадження медичної реформи на Полтавщині сформують 14 медичних закладів. З них 2 лікарні визначено як надкластерні, 6 кластерних та ще 6 лікарень стануть загальними.

Реформа передбачає, що найпростіші захворювання лікуватимуться якомога ближче до пацієнта, в загальних лікарнях. Якщо виникнуть складніші проблеми зі здоровʼям – пацієнт потрапить у кластерні та надкластерні лікарні, які надаватимуть високоспеціалізовані послуги.

На початку 2023 року, хворі зі складними захворюваннями, такі як пацієнти з серцевим недугом, зможуть отримати лікування виключно у кластерних та надкластерних медичних закладах, в яких розташовуватимуться сучасні кардіо центри. А пацієнтам у невідкладному стані надаватимуть своєчасну та якісну медичну допомогу.

Зрештою людина потраплятиме саме до тієї лікарні, яка відповідатиме його стану. Медичні заклади матимуть все необхідне обладнання для діагностики та лікування пацієнта.

Фото: ілюстративне

Нагадаємо, що в одній із лікарень на Полтавщині відкрили відділення реабілітації.