Картопляний колканнон з капустою: новий погляд на старовинний ірландський пиріг

26 травня 2022 0
Олександра Іоффе
Ніжний та бюджетний пиріг, який ідеально пасуватиме як гарнір, так і як самостійна страва.

У 16 столітті в Ірландії почали масово вирощувати картоплю, з того часу різко змінився не тільки стиль життя місцевих жителів, але й національні страви Ірландії. З цих часів цей овоч став основою раціону селянських сімей. Колканнон з'явився в середині вісімнадцятого століття та на диво означав в перекладі з ірландської "білокачанна капуста". Спочатку страву подавали на Хелловін, у якості ритуального ворожіння. У пюре ховали монетку, шматочок тканини або паличку, щоб людина могла отримати передбачення. Монета була символом багатства, а тканина, навпаки, бідності. Палка ж віщувала швидкі побої від чоловіка. І хоча пророцтва вже давно не користуються популярністю, страва полюбилася багатьом як чудовий гарнір та калорійний перекус. Тож, пропонуємо вам приготувати цікавий та автентичний обід чи вечерю та здивувати своїх близьких знанням світової кухні.  Інгредієнти:  

Капуста білокачанна –250 г 

Картопля – 500 г 

Зелена цибуля – 35 г 

Вершкове масло – 35 г 

Молоко –150 мл 

Сіль – 5 г 

Спосіб приготування:  

1. Потовчіть відварену картоплю, змішайте її з капустою та вершками. Приправте суміш сіллю та перцем. 

2. Обсмажте цибулю на салі чи в олії до золотистого кольору. 

3. Викладіть половину картопляно-капустяної суміші на цибулю, утрамбуйте її і смажте 4-5 хвилин, доки вона добре не підрум'яниться та не стане хрусткою. 

4. Тоді розріжте запіканку на чотири частини, переверніть їх іншим боком та викладіть зверху другу половину картоплі з капустою. 

5. За кілька хвилин знову розріжте і переверніть шматки запіканки, щоб вони підсмажилися з другого боку. 

6. Приготування займе від 15 до 30 хвилин, в залежності від бажаної кількості порцій.