Сирні деруни на пиві: незвичайний та смачний рецепт
Деруни з сиром - смачне та креативне виконання класичної української страви. Такі деруни смакують як гарнір чи повноцінна вегетаріанська страва. Також їх можна подавати з овочами, м'ясом чи рибою та різноманітними соусами. Інгредієнти • Картопля - 0,5 кг • Зелена цибуля - 2 гілочки • Твердий сир (наприклад, пармезан) - 50 г • Яйце • Борошно - 50 г • Пиво - 3 ст. ложки • Сіль та перець • Олія Спосіб приготування: 1. Почистіть та вимийте картоплю. Натріть її на грубій терці, приправте сіллю та перцем. 2. Дрібно поріжте зелену цибулю, потріть також сир та додайте все до картоплі. Туди ж додайте яйце, борошно й пиво. Як слід все перемішайте, щоб вийшло досить густе тісто. 3. Влийте в сковороду олії та як слід розігрійте її на великому вогні. 4. Тоді обережно викладайте тісто на сковороду великою ложкою, формуючи невеличкі оладки. 5. Обсмажуйте деруни одну-дві хвилини з кожного боку до золотистого кольору. 6. Викладіть готові деруни на кухонний папір, щоб він увібрав залишки жиру.