Сирні деруни на пиві: незвичайний та смачний рецепт

29 травня 2022 0
Олександра Іоффе
Ідеальна закуска та чудовий гарнір, який зможуть приготувати навіть початківці.

Деруни з сиром - смачне та креативне виконання класичної української страви.  Такі деруни смакують як гарнір чи повноцінна вегетаріанська страва. Також їх можна подавати з овочами, м'ясом чи рибою та різноманітними соусами.    Інгредієнти  • Картопля - 0,5 кг  • Зелена цибуля - 2 гілочки  • Твердий сир (наприклад, пармезан) - 50 г  • Яйце  • Борошно - 50 г  • Пиво - 3 ст. ложки  • Сіль та перець  • Олія  Спосіб приготування:  1. Почистіть та вимийте картоплю. Натріть її на грубій терці, приправте сіллю та перцем.  2. Дрібно поріжте зелену цибулю, потріть також сир та додайте все до картоплі. Туди ж додайте яйце, борошно й пиво. Як слід все перемішайте, щоб вийшло досить густе тісто.  3. Влийте в сковороду олії та як слід розігрійте її на великому вогні.  4. Тоді обережно викладайте тісто на сковороду великою ложкою, формуючи невеличкі оладки.  5. Обсмажуйте деруни одну-дві хвилини з кожного боку до золотистого кольору.  6. Викладіть готові деруни на кухонний папір, щоб він увібрав залишки жиру.