Розмаїття рецептів приготування українського борщу

17 січня 2023 0

Українська кухня одна з найвизначніших у світі, завдяки використанню корисних продуктів харчування та великому розмаїттю продовольства. Це пов'язано з тим, що Україна – це житниця Європи, де не лише вирощують величезну кількість злакових та овочевих культур, але й відгодовують багато свійських тварин. Майже у кожного українця, який мешкає у селі, є власне господарство з курками, свинями та навіть коровами. Українська родюча земля дозволяє виростити величезну кількість овочевих культур. Саме тому борщ – це візитівка української кухні.

Варіанти приготування українського борщу

Насправді рецептів безліч, але традиційним вважається український борщ, який приготований з використанням червоного буряка, капусти, на міцному м'ясному бульйоні. Найчастіше у якості основи для бульйону використовують свинячі реберця або суглобові кістки, які дозволяють отримати кістковий бульйон з великою кількістю колагену.

Проте серед рецептів є й унікальні страви, зокрема борщ з галушками та борщовою заправкою, що містить у собі салатний перчик. Це додає страві пікантного солодкого смаку та незвичного аромату. Зазвичай у такий борщ не додають буряк, а використовують лише картоплю та капусту. Основна родзинка страви – це використання великої кількості реберець, що дозволяють отримати міцний бульйон, багато м'яса.

Як урізноманітнити традиційний український борщ?

Для цього можна використовувати декілька прийомів, зокрема подавати борщ з пампушками, часником та салом. Перед подачею на стіл у борщ можна додавати вершки або сметану. Деякі з людей віддають перевагу гострому смаку, тому вживають борщ разом з гірчицею або хріном. Проте борщ може містити зовсім незвичні інгредієнти, зокрема галушки. Таку страву готують на Закарпатті.

Особливості приготування українського борщу з галушками:

·         Рецепт схожий на приготування традиційного українського борщу, проте в нього не додають буряк. Зазвичай у міцний свинячий бульйон вводять капусту з картоплею, та доповнюють стандартною заправкою, приготованою з цибулі, моркви, томатів.

·         Сучасні господині, які не бажають відмовлятися від домашньої їжі, проте хочуть заощадити час, можуть використовувати різноманітні заправки від Торчин.

·         Однією з найкращих варто вважати заправку для борщу з салатним перцем, яка містить у собі ароматний солодкий перчик. У такому випадку, окрім капусти з картоплею, до м'ясного бульйону додають заправку та галушки.

Такий борщ можна вживати без хліба, через наявність галушок, які готують з борошна, яєць та солі. Використовуючи заправки Торчин, можна урізноманітнити щоденне меню та зробити його цікавішим.