Ще три країни ЄС відкрили свої кордони для українців

26 липня 2021 0
Олена Кулага
Ще три країни Європейського Союзу відкриті для туристів з України. Українцям дозволили в’їзд до Фінляндії, Швеції та Португалії.

З 26 липня громадяни України зможуть в'їхати до Фінляндії, Португалії та Швеції. Про це повідомив у Twitter міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Як повідомляє "Прямий" з посиланням на міністра закордонних справ України, до Фінляндії можуть їхати українці, які пройшли повний курс вакцинації препаратами Prizer, Moderna, AstaZeneca (Covishield) і CoronaVac.

Крім того, до Фінляндії українці можуть їхати за наявності негативного тесту або підтвердження того, що вони перехворіли на коронавірусну інфекцію.

З 26 липня Португалія дозволила в’їзд для українців будь-яким транспортом. Для перетину кордону необхідно надати негативний ПЛР-тест, тест на антиген або COVID-сертифікат, виданий в будь-якій країні Європейського Союзу.

Також повідомляють, що з 26 липня Швеція приймає українських туристів з біометричними паспортами. Про умови перетину кордону Швеції можна прочитати тут.

З умовами в’їзду до країн, які відкрили свої кордони для громадян України, можна ознайомитися на інтерактивній мапі.

фото: haber.aero