Ліниві вареники у хрусткій паніровці або секрети приготування смачних ґомбовців з сиром
02 червня 2022
0
Олександра Іоффе
Незвичайна, але дуже легка закарпатська страва, яка стане найулюбленішим десертом вашої родини.
Ґомбовці — маловідома, проте невимовно смачна страва української кухні, яка нині готується виключно на Закарпатті. Цей незвичний десерт цікавий тим, що за рецептурою та способом паніровки майже ідентичний з національною китайською стравою баоцзи. Тому деякі історики вважають, що витоки ґомбовців слід шукати в епосі кочового способу життя.
Страва являє собою пиріжки із солодкою начинкою, які готуються на пару. Зазвичай, до пиріжків додають начинку із солодких фруктів чи ягід, але це необов’язково. А от невід’ємною складовою ґомбовців, є панірувальні сухарі. Пропонуємо вам здивувати і потішити своїх близьких та приготувати унікальну давньоукраїнську страву.
Інгредієнти:
- цукрова пудра — 20 грамів;
- ванільний цукор (для соусу) — 5 грамів.
- Приготування ґомбовців передусім починається з підготовки сиру. Його потрібно ретельно протерти через сито. Блендер для цього не підійде, адже перебитий у ньому сир вже не матиме необхідної структури.
- Перетертий сир змішайте з жовтками, цукром, ванільним цукром та манною крупою.
- Страва готується на паровій бані. Якщо у вас немає спеціальної пароварки, можна використати сито чи марлю, натягнуту над каструлею з кип’ячою водою. З готового тіста сформуйте невеличкі кульки. Ґомбовці будуть готові через 15 хвилин.
- Тим часом підготуйте основну "родзинку" страви — хрустку паніровку. Для цього просто обсмажте панірувальні сухарі на невеликій кількості вершкового масла. Готові кульки з сиру обваляйте у паніровці.
- Подавайте із солодким сметанним соусом.