Картопля по-селянські із хрусткою скоринкою та ароматом чабрецю
25 червня 2022
0
Олександра Іоффе
Легкий та універсальний рецепт картоплі, який перетворить звичайний овоч на вишукану та смачну страву.
Картопля по-селянськи – популярна страва не лише у нашій країні, але й у всьому цивілізованому світі. Перевагами цієї страви є легкість приготування, доступність та бюджетність інгредієнтів, а також відмінний смак. Втім у про цю страву не можна довго говорити її потрібно виключно смакувати. При чому чим раніше, тим краще. Тож пропонуємо вам чудовий літній рецепт смаженої картоплі від всесвітньо відомого українського кухаря Євгена Клопотенка.
Інгрідієнти:
- Картопля - 500 г
- Часник 4-5 зубчиків
- Соняшникова олія - 2-3 ст.л.
- Розмарин чи чабрець 2-3 гілочки
- Сіль і перець - до свого смаку. І
Спосіб приготування:
- Відберіть 500 г картоплі однакового розміру та ретельно помийте. Шкірку не знімайте. Складіть у каструлю, залийте водою та відваріть до напівготовності. Це займе приблизно 15-20 хвилин.
- Потім дістаньте картоплю з каструлі та обсушіть паперовими рушниками.
- Розріжте кожну картоплину на 4 частини. У форму для запікання влийте 2-3 ст. л. соняшникової олії, розмажте по дну кулінарним пензликом та викладіть часточки картоплі в один шар.
- Увімкніть духовку розігріватися до 210 градусів.
- Додайте до картоплі 4-5 зубчиків часнику. Можна їх не очищати, а просто приплюснути пласкою стороною леза ножа. Якщо хочете отримати більш насичений смак та аромат, тоді вичавіть його зверху на картоплю.
- Додайте сіль і мелений перець до смаку. Радимо використовувати сіль дрібного помелу, бо вона швидше тане.
- Викладіть на картоплю 2-3 гілочки свіжого чебрецю. Якщо немає свіжого, сміливо використовуйте сухий.
- Запікайте за температури 210 градусів у режимі гриля або конвекції протягом 10-15 хвилин. Картопля має стати з рум’яною скоринкою.
- Якщо потрібно, збільште час приготування.