У Полтаві знову відклали засідання по справі Євгена Диканя

24 травня 2023 0
У Полтаві не відбулося засідання суду над депутатом міської ради Євгеном Диканем, якого підозрюють у хабарництві.

Судове засідання по корупційній справі Диканя-Шевельова було заплановане на 24 травня. Депутата міської ради та головного архітектора підозрюють у вимаганні й отриманні хабаря та підробці документів.

Сьогодні адвокат депутата написав заяву про відкладення розгляду через зайнятість. Наступне засідання запланували на 9:00 13 червня.

Нагадаємо, 3 вересня 2021 року депутата затримали на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 3 тисяч доларів, вже 4 вересня обрали запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою, та арешту майна. Під час судового засідання підозрюваному стало зле.

Уже під час повномасштабного вторгнення росії, Євген Дикань намагався зняти арешт з майна та рахунків, а також прохав дозволити виїзд за межі області, мотивуючи це волонтерством та допомогою Збройним силам України. Проте суддя відмовила.

Натомість Євген Дикань не погодився з обвинуваченнями та намагається пов'язати підозру у хабарництві з політичними іграми у міській раді. Микола Шевельов, головний архітектор, повідомив, що не визнає свою провину та вплив депутата на роботу його управління.